Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çin Usulü Pilav Tarifi

Çin Usulü Pilav

Çin Usulü Pilav Tarifi

Çin Usulü Pilav tarifi: Çin Usulü Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Çin Usulü Pilav nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çin Usulü Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • 100 gram taze soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 avuç mısır
  • 1,5 yemek kaşığı soya sos
  • 1 yemek oyster (istiridye sos)
  • 50 gram taze zencefil
  • 1 avuç susam
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • 1 çay kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Çin Usulü Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Önce soğanlar yağda çevrilir sonra havuç ve mısır eklenir.
  • Akabinde pirinçler eklenip kavrulur.
  • Soya, oyster, zencefil ve sriracha karıştırılıp tencereye eklenir ve çevrilir.
  • Sıcak su ilave edilip kısık ateşte pişirilir ve pilav demlenmeye bırakılır.
  • Üzerine susam eklenerek servis edilir.

Çin Usulü Pilav tarifinin püf noktası nedir?

servisten önce az sıya eklenip tabağa konurlursa daha lezs


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Çin Usulü Pilav ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021