Dört Çeşit Lokma Tarifi
Dört Çeşit Lokma tarifi: Dört Çeşit Lokma için gerekli malzemeler nelerdir? Dört Çeşit Lokma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
50 adet
Dört Çeşit Lokma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 - 2,5 su bardağı un
Kızartmak için:
Vanilyalı kreması için:
- 500 ml. süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
Çikolatalı kreması için:
- 500 ml. süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 35 gram bitter çikolata
Frambuaz dolgusu için:
- 500 gram dondurulmuş frambuaz
- 1 su bardağı toz şeker
- 3-4 damla limon suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
Bitter çikolatalı sos için:
- 140 gram bitter çikolata
- 1/2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Çikolata sos için:
- 140 gram sütlü çikolata
- 1/2 su bardağı krema
Beyaz çikolata sosu:
- 160 gram beyaz çikolata
- 1/2 su bardağı krema
Dört Çeşit Lokma tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Ardındna içerisine unu azar azar ekleyin ve pürüzsüz hale getirin. Üzeri kapalı bir şekilde ılık bir yerde bir saat kadar mayalayın.
- Mayalanan hamurdan küçük bir kaşık yardımı ile parçalar kopartın ve orta sıcaklıktaki yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.
Dört Çeşit Lokma tarifi için servis önerisi
Üzerini ceviz, fındık, fıstık gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.