Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Saray Helvası Tarifi

Saray Helvası

Saray Helvası Tarifi

Saray Helvası tarifi: Saray Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Saray Helvası nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Saray Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 su bardağı (tepeleme) un
  • 2 su bardağı (tepeleme) pudra şekeri
  • 1 paket margarin
  • 1 adet vanilya

Saray Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • 4 su bardağı unu tencereye alıp 5 dakika kadar kavuruyoruz. Renginin degişmemesi lazım. Daha sonra ocaktan alıp üzerine pudra şekeri ekliyoruz. Bu karışımı eliyoruz.
  • 1 paket margarin eritip bu karışıma ekliyoruz. İyice karıştırıp tepsiye veya kalıba döküyoruz.
  • Üzerine çok bastırmanız gerekiyor aksi takdirde parça parça olur. 1 saat kadar dolapta bekledikten sonra kesip servis yapabilirsiniz.

Saray Helvası tarifinin püf noktası nedir?

Kısık ateşte kavrulmalıdır.

Saray Helvası tarifi için servis önerisi

En az 1 saat dolapta beklemelidir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Saray Helvası ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021