Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dinkel Ekmeği Tarifi

Dinkel Ekmeği

Dinkel Ekmeği Tarifi

Dinkel Ekmeği tarifi: Dinkel Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Dinkel Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dinkel Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 160 gram dinkel unu
  • 160 gram beyaz un
  • 250-300 mililitre su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 paket ekşi maya

Dinkel Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Unlar, ekşi maya tozu ve tuz kapta karıştırılır. Zeytinyağı eklenir, ılık su ve bal bardakta karıştırılıp una eklenir. Tüm malzemeler mikser ile karıştırılır.
  • Yaklaşık 5 dakika stand üstü mikser ile yoğurulur. Yumuşak ama cıvık olmayan kıvamda bir hamur elde edilir. Hamur, üzeri streçlenerek 1 saat mayalandırılır.
  • Un serpilmiş tezgah üzerine hamur alınarak baton şekli verilir ve 11 cm tost ekmeği kalıbına veya baton kek kalıbına konur. Hamur tekrar üzeri kapanarak 1 saat kalıp mayası yapılır.
  • Fırın en yüksek derecede ısıtılır. İçerisine su dolu kap konur. Mayalanan ekmek fırına konur, 15 dakika en yüksek derecede, 20 dakika 200 derecede, 15 dakika ise 180 derecede pişirilir.
  • Ekmeğin hazır olduğunu anlamak için derece ile ölçüm yapılır. (derecenin 90 üstü olması gerekir) Afiyet olsun.

Dinkel Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?

Üzerine keten tohumu, yulaf veya ceviz eklenerek istenildiği gibi süslenebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025