Dereotlu ve Lorlu Poğaça Tarifi
Dereotlu ve Lorlu Poğaça tarifi: Dereotlu ve Lorlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu ve Lorlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Dereotlu ve Lorlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 kahve fincanı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 250 gram lor peyniri
- 4 su bardağı un
- 1 bağ dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
Dereotlu ve Lorlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- 1 yumurtanın sarısını ayırıp diğer yumurta ile birlikte bir kaba kırıyoruz. Yumurtanın sarısını bir köşe de tutuyoruz.
- Un hariç tüm malzemeleri kaba ilave edip, elimiz ile yoğuruyoruz.
- Unumuzu ilave edip, kulak memesi yumuşaklığın da hamur elde ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde kopardığımız hamurları yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısını sürüp 170 derece de 25 veya 30 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Dereotlu ve Lorlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Un miktarı bardak büyüklüğüne göre az veya fazla gelebilir. Unu yavaş yavaş ilave edip kıvamı kaçırmamaya özen gösterelim. Dereotunu ince kıyalım.
Dereotlu ve Lorlu Poğaça tarifi için servis önerisi
Fırından çıkınca soğuyana dek dinlendirip servis edelim.