Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kolay Çi Börek Tarifi

Kolay Çi Börek

Kolay Çi Börek Tarifi

Kolay Çi Börek tarifi: Kolay Çi Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Çi Börek nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kolay Çi Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı (tepeleme) un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kase kaşar loru
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kolay Çi Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Un ve tuzu iyice karıştırıyoruz. Ardından zeytinyağı ve ılık suyumuzu yavaş yavaş ekliyoruz.
  • Yoğurmaya devam ediyoruz. Ele yapışmayacak hamur elde etmeliyiz.
  • Yoğurdumuz unu kenarda üzeri kapalı bir şekilde iç harcını hazırlayıp, yağımızı kızdırana kadar bekletelim.
  • Kaşar peyniri, kaşar loru, karabiber ve pul biberimizi iyice harmanlayalım. (isterseniz iç harcını; patates veya kıymalı da yapabilirsiniz.)
  • Tavamızda yaklaşık 3 su bardağı çiçek yağını kızdıralım.
  • Yoğurdumuz hamuru yuvarlak yapıp eş parçalara bölelim. ( bu ölçüden 8 adet çıkıyor.)
  • Her birini merdane ile açtıktan sonra içerisini dolduruyor ve D şeklinde katlıyoruz.
  • Yağda arkalı önlü kızartıyoruz. Afiyet olsun.

Kolay Çi Börek tarifinin püf noktası nedir?

Yoğurduğumu hamuru en az 20 dakika dinlendirmeliyiz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Kolay Çi Börek ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021