Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dereotlu Kaşarlı Poğaça Tarifi

Dereotlu Kaşarlı Poğaça

Dereotlu Kaşarlı Poğaça Tarifi

Dereotlu Kaşarlı Poğaça tarifi: Dereotlu Kaşarlı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Kaşarlı Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dereotlu Kaşarlı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı instant maya (10 gram)
  • 1/2 demet dereotu
  • 4,5-5 su bardağı un (aldığı kadar)

İçi için:

  • 200 gram kaşar peyniri (küp kesilmiş)

Üzerine sürmek için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez

Dereotlu Kaşarlı Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle hamuru için su, süt, şeker ve mayayı karıştırıp 10 dakika aktifleşmesini bekliyoruz.
  • Diğer malzemeleri de ilave edip, (dereotu da dahil) yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurup en az 45 dakika sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp içine küp kesilmiş kaşarımızı koyup kapatıyoruz ve yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
  • Üzerine 1 yumurta sarısına 1 yemek kaşığı pekmezi karıştırıp sürüyoruz. En son susam ve çörek otu serpip 15 dakikada tepside mayalandırıyoruz.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.  Puf puf poğaçalar hazır afiyetle.

Dereotlu Kaşarlı Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Soğutmadan sıcacıkken kaşarlar upuzun uzarken servis etmenizi öneririm.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025