Dereotlu Kaşarlı Poğaça Tarifi
Dereotlu Kaşarlı Poğaça tarifi: Dereotlu Kaşarlı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Kaşarlı Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 büyük tepsi
Dereotlu Kaşarlı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı instant maya (10 gram)
- 1/2 demet dereotu
- 4,5-5 su bardağı un (aldığı kadar)
İçi için:
- 200 gram kaşar peyniri (küp kesilmiş)
Üzerine sürmek için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Dereotlu Kaşarlı Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle hamuru için su, süt, şeker ve mayayı karıştırıp 10 dakika aktifleşmesini bekliyoruz.
- Diğer malzemeleri de ilave edip, (dereotu da dahil) yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurup en az 45 dakika sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp içine küp kesilmiş kaşarımızı koyup kapatıyoruz ve yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
- Üzerine 1 yumurta sarısına 1 yemek kaşığı pekmezi karıştırıp sürüyoruz. En son susam ve çörek otu serpip 15 dakikada tepside mayalandırıyoruz.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Puf puf poğaçalar hazır afiyetle.
Dereotlu Kaşarlı Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Soğutmadan sıcacıkken kaşarlar upuzun uzarken servis etmenizi öneririm.