Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çörek Otlu Kurabiye Tarifi

Çörek Otlu Kurabiye

Çörek Otlu Kurabiye Tarifi

Çörek Otlu Kurabiye tarifi: Çörek Otlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çörek Otlu Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çörek Otlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 adet kabartma tozu

Çörek Otlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtanın sarısı hariç tüm malzemeler karıştırılıp güzelce yoğrulur.
  • Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar elde edilir. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • 180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Çıkarılıp soğuduktan sonra servis edilir. Afiyetler olsun!

Çörek Otlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Hamur ele yapışan bir hamur olacak gerekirse un ilave edilip eksiltilebilir


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025