Çıtır Pastırmalı Peynir Soslu Fırında Patates Kızartması Tarifi
Çıtır Pastırmalı Peynir Soslu Fırında Patates Kızartması tarifi: Çıtır Pastırmalı Peynir Soslu Fırında Patates Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Pastırmalı Peynir Soslu Fırında Patates Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çıtır Pastırmalı Peynir Soslu Fırında Patates Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Patates İçin:
- 2 adet patates
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
Peynir Sosu İçin:
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 100 gram eritme peyniri
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı paprika
Pastırma Çıtırı İçin:
- 3 dilim çemensiz pastırma (küp doğranmış)
- 2 adet kornişon salatalık turşusu (küp doğranmış)
- 2 dal taze soğan (kıyılmış)
Çıtır Pastırmalı Peynir Soslu Fırında Patates Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Patateslerin kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölüp iri küpler halinde kesin.
- Tencereye su ekleyin ve kaynatın. Kaynayan suya karbonatı ve ardından patatesleri ilave edin. 10 dakika boyunca haşlayın. Bıçak batırdığınızda patatese rahatça giriyorsa ocaktan alın ve suyunu süzdürün.
- Bir tavaya sıvı yağı ekleyin ve üzerine doğradığınız sarımsağı ilave edin. Sarımsaklar sertleşip rengi turuncu oluncaya dek yağı ocakta kızdırın.
- Kızdırdığınız yağı süzgeçten geçirip süzgeçte kalan taneli kısmı kenarda bekletin. Haşlanmış patatesleri, sarımsakla aromalanmış yağın içerisine ilave edin ve güzelce karıştırın.
- Patatesleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak serdikten sonra, 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Her tarafının çıtır olması için arada patatesleri çevirin.
- Sosu için bir sos tenceresinde unu sıvı yağ ile birlikte, kokusu çıkana dek kavurun. Üzerine su ve sütü ilave edip koyulaşana dek pişirin. Üzerine eritme peyniri ve baharatları da ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
- Ayrı bir tavada pastırmayı iyice sertleşene dek kızartın. Kıtır pastırmaları taze soğan, kıtır sarımsak ve küp doğranmış turşu ile birlikte bir kasede karıştırın.
- Fırında kızarmış patatesleri bir servis tabağına alın. Üzerine peynir sosu ve kıtır pastırma karışımını ilave edip servis edin. Afiyet olsun!