Çıtır Mantı Tarifi
Çıtır Mantı tarifi: Çıtır Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çıtır Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 6 su bardağı un
- 2,5 su bardağı su
- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
- 300 gram kıyma
- 1,5 adet rendelenmiş soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tutam tuz (göz kararı)
- 1 tutam karabiber (göz kararı)
Çıtır Mantı tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak yoğurt sosumuzu hazırlayalım, dolaba dinlenmeye bırakalım.
- Yalnızca yoğurt ve süzme yordu çok iyi tel çırpıcı ile çırpıp sarımsakları ve tuzu ilave edip üzerini streçleyip bırakalım.
- İç harcı için bir kaba kıymayı, tuzunu, karabiberini soğanını koyup 10 dakika boyunca elinizde yorup dolaba dinlenmeye bırakalım.
- Derin bir kaba unumuzu koyalım. Başka bir kaba ise suyumuzu yumurtamızı ve tuzu ekleyip iyicene çırpalım.
- Sonra yavaşça bu karışımı unlu karışıma boşaltıp önce çatalla ezerek karıştırıp daha sonra elimizle yoğurmaya başlayalım.
- Sert bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edelim eğer ele yapışıyorsa olmaz daha sert olana kadar yoğurmaya devam.
- Kıvamı olduktan sonra hamuru üç eşit parçaya bölelim, merdane yardımıyla geniş bir tezgahta açalım.
- Yalnız her bir beze kalınlığı 1 cm geçmeyecek açtığımız hamuru 4 cm eşit aralıklarla dikey ve yatay şekilde keselim.
- Daha sonra bunları üst üste koyup iç harcımızdan birer tatlı kaşığı koyup şeklini verelim.
- İster haşlama ister benim gibi kızartma yapabilirsiniz biz çıtır sevdiğimiz için kızartma yöntemine denedik biraz ağır oluyor ama harika bir tadı oluyor. Afiyet olsun.
Çıtır Mantı tarifinin püf noktası nedir?
4 er cm kareler halinde hamuru kestikten sonra ortasına harcı yerleştirelim, kenarlarını hafifçe parmağımızla ıslatıp üçgen muska halinde kapatalım sonra iki uçtan tutup yuvarlayıp birleştirelim.