Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Lahmacun Tarifi

Çıtır Lahmacun

Çıtır Lahmacun Tarifi

Çıtır Lahmacun tarifi: Çıtır Lahmacun için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Lahmacun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram kıyma
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 adet hazır yufka
  • 2 yemek kaşığı süt (yufkanın arası için)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı (yufkanın arası için)

Çıtır Lahmacun tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce soğanı, domatesi ve sarımsağı güzelce soyun sonra rondodan geçirip kenarı alın.
  • Ayrı bir kabın içerisine kıyma, salça, tuz ve baharatları alın. Üzerine rondodan geçirdiğiniz malzemeleri ilave edin ve yoğurun.
  • Azar azar su ilave ederek kıvamını hafif sulandırın.
  • Süt ve zeytinyağını bir kabın içinde karıştırın. Bir yufkayı tezgaha serin bu karışımı üzerine sürün.
  • Ardından üzerine diğer yufkayı da serin. Ama buna bir şey sürmeyin.
  • Küçük bir tabak yardımıyla ya da hangi boyda istiyorsanız onunla minik yuvarlaklar elde edin. Hazırladığınız bu yufkanın üzerine harçtan ilave edin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine lahmacunları alın. 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak yanında domates, maydanoz ve limon dilimleri ile servis edin.

Çıtır Lahmacun tarifinin püf noktası nedir?

Ben normal bir tabak boyutunda kestim 7 tane çıktı; siz boyunu ufaltarak daha çok lahmacun elde edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Çıtır Lahmacun ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021