Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır ekmek Tarifi

Çıtır ekmek

Çıtır ekmek Tarifi

Çıtır ekmek tarifi: Çıtır ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 3-4 su bardağı un

Çıtır ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kasede ılık süt, tuz, şeker ve maya karıştırılır.
  • Son olarak yavaş yavaş un eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Üzeri streç filmle kapatılır ve yarım saat, kabarana kadar dinlendirilir.
  • Hamurun havası alınır ve 8 parçaya ayrılıp minik bezeler yapılır.
  • Bezelere somun ekmek şekli verilir.
  • Üzerleri nemli bir bezle örtülür ve 15 dakika dinlendirilir. O esnada fırın 200 derecede ısıtılır.
  • Fırına vermeden önce, bir bıçak yardımıyla her bezeye çizik atılır, fırına verip kontrollü pişirilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025