Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çırahta (Cirahta) Tarifi

Çırahta (Cirahta)

Çırahta (Cirahta) Tarifi

Çırahta (Cirahta) tarifi: Çırahta (Cirahta) için gerekli malzemeler nelerdir? Çırahta (Cirahta) nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çırahta (Cirahta) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 su bardağı un
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı karbonat

Kızartmak için:

  • 2 çay bardağı sıvı yağ

Çırahta (Cirahta) tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık suyu ve tereyağını derince bir kaba alın ve tereyağı eriyene dek karıştırın.
  • Ardından diğer malzemeleri ekleyin ve bir çırpma teli ile güzelce çırpın. Pürüzsüz kıvamlı krep hamurundan biraz daha yoğun bir hamur elde etmiş olacaksınız.
  • Krep tavasına kızartmak için gerekli olan yağı alın ve birer kaşık birer kaşık hazırladığınız hamurdan alarak yağa dökün.
  • Üstleri göz göz olduktan sonra çevirin ve diğer taraflarını da kızartıp, havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa alın.
  • Bu şekilde tüm hamuru kızarttıktan sonra, bir servis tabağına alın ve dilediğiniz gibi servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025