Çırahta (Cirahta) Tarifi
Çırahta (Cirahta) tarifi: Çırahta (Cirahta) için gerekli malzemeler nelerdir? Çırahta (Cirahta) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Çırahta (Cirahta) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1,5 su bardağı un
- 1/2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı karbonat
Kızartmak için:
Çırahta (Cirahta) tarifi nasıl yapılır?
- Ilık suyu ve tereyağını derince bir kaba alın ve tereyağı eriyene dek karıştırın.
- Ardından diğer malzemeleri ekleyin ve bir çırpma teli ile güzelce çırpın. Pürüzsüz kıvamlı krep hamurundan biraz daha yoğun bir hamur elde etmiş olacaksınız.
- Krep tavasına kızartmak için gerekli olan yağı alın ve birer kaşık birer kaşık hazırladığınız hamurdan alarak yağa dökün.
- Üstleri göz göz olduktan sonra çevirin ve diğer taraflarını da kızartıp, havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa alın.
- Bu şekilde tüm hamuru kızarttıktan sonra, bir servis tabağına alın ve dilediğiniz gibi servis edin.