Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolatalı Mus Tarifi

Çikolatalı Mus

Çikolatalı Mus Tarifi

Çikolatalı Mus tarifi: Çikolatalı Mus için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Mus nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolatalı Mus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Mus İçin:

  • 2 adet büyük boy yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker (26 gram)
  • 1 su bardağı çiğ krema (240 ml)
  • 120 gram bitter çikolata
  • 1/2 paket vanilin

Üst Katmanı İçin:

  • 1/4 su bardağı çiğ krema (60 ml)
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri (10 gram)
  • 1/2 paket vanilin
  • 60 gram beyaz çikolata

Çikolatalı Mus tarifi nasıl yapılır?

  • Çikolatalı mus için: Küçük bir çırpma kabında mikser ile yumurta sarısını kabarana kadar (açık sarı bir renk elde edene kadar) çırpın.
  • 3-4 dakika orta-yüksek hızda çırpın. Yavaş yavaş toz şekeri ekleyin ve bir kenara koyun.
  • 1/3 su bardağı kremayı ısınana kadar orta ateşte ısıtın (kaynatmayın). Tencereyi ocaktan alın.
  • Çırpılmış yumurtanın sarısına kremayı yavaşça dökün ve sürekli çırpın.
  • Daha sonra, temperli yumurta karışımını tencereye geri dökün ve düşük ısıda (kaynatmayın) sürekli karıştırarak pişirin. Doğranmış çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Eritilmiş çikolatanın içine temperli yumurta, krema karışımını ve vanilini ekleyin ve tamamen birleştirilene kadar karıştırın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Mikser kullanarak bir karıştırma kabında, kalan 3/4 soğuk kremayı sertleşene kadar çırpın.
  • Oda sıcaklığında soğumuş çikolata karışımı ile çırpılmış kremayı, spatula yardımı ile (çırpılmış kremanın kabarıklığını söndürmeden) sürekli aynı yönde (alttan üste doğru olmak koşulu ile dikkatlice karıştırın.
  • Üst katmanı için: (60 ml) 1/4 su bardağı soğuk kremayı , pudra şekeri ve vanilya özünü sertleşene kadar çırpın.
  • Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve krema karışımı ile karıştırın.
  • Karışımı her çikolata köpüğünün üzerine eşit olarak kaşıkla veya krema torbası ile süsleyin.
  • Üzerine de rendelenmiş çikolata ekleyin.
  • Üzerini kapatın ve en az 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

Çikolatalı Mus tarifinin püf noktası nedir?

Karışımı 4 adet bardak/kavanoz ‘a eşit olarak aktarın. Daha fazla adet için, shot bardaklarda da servis yapabilirsiniz. 4 güne kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025