Ana sayfa » Kurabiye » Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tarifi
Çikolatalı Çatlak Kurabiye tarifi: Çikolatalı Çatlak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Çatlak Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
Benmari usulü eriteceğim çikolatalarımı yarısı bitter, diğer yarısı sütlü çikolata olacak şekilde seçiyorum. Malzemelerden süt veya yoğurt suyu seçeneklerinden sadece birini tercih edin.Yarı yarıya kullansam mı diye risk almayın. Ben genelde süt tercih ediyorum. Bir diğer ve bence en dikkat etmeniz gereken husus; eritilmiş tereyağlı çikolatayı eklediğinizde kurabiye hamurunuz gözle görülür şekilde cıvıyacaktır. Toparlamayacağını düşünüp fazladan un eklemeyin. Hamurun toparlanmasını buzdolabında uzun süre bekleterek sağlıyacağız. Fırınınızı pişme derecesinden bir tık yüksek ısıda 6-7 dakika ısıtıp, kurabiyeleri atarken pişme ısısına çekin. Fırınınızı siz tanıyorsunuz. Gözlemlemeyi unutmayın. Benim mutfak tipi fırınım için fanlı çalıştırarak 15 dakika yetiyor.
Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?
TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin