Çikolatalı Brownie Kurabiye Tarifi
Çikolatalı Brownie Kurabiye tarifi: Çikolatalı Brownie Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Brownie Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 kişilik
Çikolatalı Brownie Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 120 gram bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta
- 3 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu (yarım paket)
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı damla çikolata
- 2-3 adet ceviz
Çikolatalı Brownie Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Bitter çikolatanın içine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Ocakta benmari usulü eritip kenara alın.
- Derin bir kabın içine yumurta ve şekeri alın ve yumurtanın rengi açılıp boza kıvamına gelene kadar çırpın.
- Arkasından benmari usulü erittiğiniz çikolatayı karışıma yavaş yavaş yedirin. Çikolatayı karışıma güzelce yedirdiktennsonra tadını dengelemek için üzerine bir tutam tuz serpin.
- Kuru malzemeleri topaklanmayı önlemek için eleyerek ekliyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilini elekten geçirip karışıma dahil edin.
- Bir spatula ya da kaşıkla unu karışıma yedirin. Son olarak 2 yemek kaşığı damla çikolata, 2-3 tane de cevizi elimizle parçalayarak harca ekleyelim.
- Kurabiye harcımız hazır. Bu aşamada elimizle kolayca şekillendirebileceğimiz kıvamda bir hamur beklemeyin. Aynen bu halde köyü ama akışkan kıvamda olacak, sakın cıvık oldu diye daha fazla un koymayalım!
- Kolay şekil alması için harcı derin dondurucuda 10 dakika bekletin. Kısa sürede katılaşıyor zaten. Derin dondurucuda (buzlukta) 10 dakika beklemesi yeterli.
- Ben şekillendirmek için dondurma kaşığı kullandım ama şart değil, iki tatlı kaşığı kullanarak da kolaylıkla şekil verebilirsiniz.nKurabiyeleri aralıklı dizmeye gayret edin. Çünkü pişerken çok fazla yayılacak.
- Hazırladığınız kurabiyeleri önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 12-13 dakika pişirin.
- Fırından ilk çıktığında yumuşak olacaklar, pişmediğini düşünmeyin. Soğudukça sertleşip beklediğimiz kıvama geliyor. Ayrıca fırından çıkar çıkmaz tepsiden kaldırmaya çalışmayın, dağılabilir.