Çikolata Soslu Profiterol Tarifi
Çikolata Soslu Profiterol tarifi: Çikolata Soslu Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolata Soslu Profiterol nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet orta boy
Çikolata Soslu Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gram tereyağı ya da margarin
- 3 adet yumurta
Krema için:
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket bitter çikolata (üzeri için)
Çikolata Soslu Profiterol tarifi nasıl yapılır?
- Profiterol hamuru yapımı: ilk olarak tencereye 1 su bardağı su ve 125 gram tereyağı alın.
- Terayağı iyice eridikten sonra 1 su bardağı unu döküp iyice kavurun. Ardından ocağın altını kapatarak hamurun soğumasını bekleyin.
- Soğuyan hamura 3 adet yumurtayı teker teker kıralım ve karıştıralım. Her yumurtadan sonra en az 1 dakika karıştırın.
- İşlemler bittikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.
- Ardından sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine istediğiniz büyüklükte yerleştirin. 180° - 40 dakika.
- Kremanın yapımı: vanilya hariç tüm malzemeleri ocağa alın. Pişene kadar karıştırın. Ardından vanilyayı ilave ederek tekrar karıştırıp soğumaya bırakın.
- Çikolata sosu: Dilerseniz hazır çikolata soslarından dilerseniz çikolata alıp benmari usulü eritebilirsiniz.
- Krema ve çikolata sosu ile profiterol toplarını birleştirin. Afiyet olsun.
Çikolata Soslu Profiterol tarifinin püf noktası nedir?
Hamur soğumadan yumurtaları kırmak hamurun sönmesine sebep olur.