Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolata Soslu Profiterol Tarifi

Çikolata Soslu Profiterol

Çikolata Soslu Profiterol Tarifi

Çikolata Soslu Profiterol tarifi: Çikolata Soslu Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolata Soslu Profiterol nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolata Soslu Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • 3 adet yumurta

Krema için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket bitter çikolata (üzeri için)

Çikolata Soslu Profiterol tarifi nasıl yapılır?

  • Profiterol hamuru yapımı: ilk olarak tencereye 1 su bardağı su ve 125 gram tereyağı alın.
  • Terayağı iyice eridikten sonra 1 su bardağı unu döküp iyice kavurun. Ardından ocağın altını kapatarak hamurun soğumasını bekleyin.
  • Soğuyan hamura 3 adet yumurtayı teker teker kıralım ve karıştıralım. Her yumurtadan sonra en az 1 dakika karıştırın.
  • İşlemler bittikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.
  • Ardından sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine istediğiniz büyüklükte yerleştirin. 180° - 40 dakika.
  • Kremanın yapımı: vanilya hariç tüm malzemeleri ocağa alın. Pişene kadar karıştırın. Ardından vanilyayı ilave ederek tekrar karıştırıp soğumaya bırakın.
  • Çikolata sosu: Dilerseniz hazır çikolata soslarından dilerseniz çikolata alıp benmari usulü eritebilirsiniz.
  • Krema ve çikolata sosu ile profiterol toplarını birleştirin. Afiyet olsun.

Çikolata Soslu Profiterol tarifinin püf noktası nedir?

Hamur soğumadan yumurtaları kırmak hamurun sönmesine sebep olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025