Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çiçek Ekmek Tarifi

Çiçek Ekmek

Çiçek Ekmek Tarifi

Çiçek Ekmek tarifi: Çiçek Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Çiçek Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çiçek Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 paket instant maya (10 gr)
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker (10 gr)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (5 gr)
  • 2 su bardağı ılık su (400 ml)
  • 5,5 su bardağı un (600 gr)
  • 1/2 çay bardağı tereyağı (50 gr eritilmiş, ılık)

Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı mavi haşhaş tohumu
  • 1 tatlı kaşığı çekirdek içi
  • 1 adet yumurta sarısı

Çiçek Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Maya ve bal yoğurma kabına alınır, üstüne ılık su eklenerek karıştırılır ve 2-3 dakika köpürmesi beklenir.
  • 2 su bardağı un, tuz ve tereyağı eklenerek karıştırılır.
  • Mikserde karıştırılacaksa kalan 3,5 su bardağı unu eklenerek önce düşük sonra yüksek devirde 5-6 dakika yoğurulur.
  • Elde yoğuracaklar da kalan unu azar azar hamura ilave ederek yoğurmalıdır.
  • Hazırlanan hamuru toparlayıp üzerine streç film örterek 30 dakika kadar dinlendirilir. (Hamur 2 katına çıkmalı)
  • 26-28 cm bir tepsiye bezeleri 1-2 santim aralıklarla çiçek şeklinde dizerek üstü örtülür ve 10 dakika daha mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanan ve birleşen hamurun üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu, çekirdek ve haşhaş serpilir.
  • 200 derece önceden ısıtılan ve içine bir kapta kaynar su koyduğumuz fırında üzeri tamamen kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025