Cevizli Falafel Tarifi
Cevizli Falafel tarifi: Cevizli Falafel için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Falafel nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Cevizli Falafel yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 4 - 5 sap maydanoz
- 1 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı çekilmiş yulaf
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı cajun baharatı ( kırmızı biber, karabiber, kekik, biberiye, pulbiber mercanköşk, fesleğen, toz sarımsak, kişniş, soğan tozu)
Üzeri için:
Tahinli sos için:
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tahin
Cevizli Falafel tarifi nasıl yapılır?
- Baharatlar ve çekilmiş yulaf hariç bütün malzemeleri mutfak robotunda çekin oluşan karışımı bir kaba alıp üzerine çekilmiş yulafı, cevizi ekleyin, bir kaşık yardımıyla karıştırın.
- En son baharatları ekleyip tekrar kaşıkla karıştırın ve karışımı 45 dakika dinlendirin. 45 dakika sonra karışımdan elinizle birkaç parça koparıp düz bir şekil verip ovalleştirin.
- Üzerlerine susam döküp 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Yanmaması için ara ara kontrol etmekte fayda var. Pişince fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Sos malzemelerini bir kapta karıştırıp falafellerle servis edin. Afiyetler olsun!
Cevizli Falafel tarifinin püf noktası nedir?
Karışımı hazırlarken elinizle yoğurmayın aksi takdirde elinize yapışır olmuyor diye düşünürsünüz o yüzden karıştırırken kaşık kullanın ve kaşıkla bir parça alıp elinize koyup o şekilde şekil verin.