Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cevizli Çörek Tarifi

Cevizli Çörek

Cevizli Çörek Tarifi

Cevizli Çörek tarifi: Cevizli Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Çörek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cevizli Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 750 gram un
  • 600 mililitre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 adet yaş maya

İç için:

  • 250 gram ceviz
  • 1 yemek kaşığı yenibahar

Ara katlar için:

  • 200 gram tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt

Cevizli Çörek tarifi nasıl yapılır?

  • Tuz,un maya ve ılık su ile kulak memesi yumuşaklığından biraz dağa sert bir hamur yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır.
  • Ceviz irice dövülüp yenibaharla karıştırılır.
  • Mayalanan hamurdan 6 eşit beze alınır.
  • Bezeler tek tek olabildiğince ince açılıp araları bolca yağlanıp cevizlenir.
  • Üçer katlı iki grup halinde hazırlanır.
  • Üst üste hazırlanan yufkalar çok sıkmadan rulo yapılır ve biraz burarak inceltilir.
  • Tepsinin ortasından başlayarak biraz boşluk bırakarak (ortasının kabarma payı için) kendi etrafında sarılır.
  • Diğer üçlü grupta aynı şekilde rulo yapılıp burularak dairenin etrafına sarılır.
  • El ile biraz bastırarak tepsi mayası için 10 dakika dinlendirilir. Dev cevizli çörek pişmeye hazır.
  • 10 dakika tepside dinlenen çöreğimizin üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımı sürülüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025