Cevizli Çörek Tarifi
Cevizli Çörek tarifi: Cevizli Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet büyük boy
Cevizli Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 750 gram un
- 600 mililitre su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 adet yaş maya
İç için:
- 250 gram ceviz
- 1 yemek kaşığı yenibahar
Ara katlar için:
- 200 gram tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
Cevizli Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Tuz,un maya ve ılık su ile kulak memesi yumuşaklığından biraz dağa sert bir hamur yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır.
- Ceviz irice dövülüp yenibaharla karıştırılır.
- Mayalanan hamurdan 6 eşit beze alınır.
- Bezeler tek tek olabildiğince ince açılıp araları bolca yağlanıp cevizlenir.
- Üçer katlı iki grup halinde hazırlanır.
- Üst üste hazırlanan yufkalar çok sıkmadan rulo yapılır ve biraz burarak inceltilir.
- Tepsinin ortasından başlayarak biraz boşluk bırakarak (ortasının kabarma payı için) kendi etrafında sarılır.
- Diğer üçlü grupta aynı şekilde rulo yapılıp burularak dairenin etrafına sarılır.
- El ile biraz bastırarak tepsi mayası için 10 dakika dinlendirilir. Dev cevizli çörek pişmeye hazır.
- 10 dakika tepside dinlenen çöreğimizin üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımı sürülüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun.