Cepli Poğaça Tarifi
Cepli Poğaça tarifi: Cepli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Cepli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Cepli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 silme yemek kaşığı toz şeker
- 5-6 su bardağı un (aldığı kadar)
İçine sürmek için:
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (yeteri kadar)
Üzerine:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı ucu pekmez
Arasına:
- 5-6 dilim kaşar
- 1 adet domates
- 2-3 yaprak marul
Cepli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Bir kaba oda ısısından biraz daha sıcak hale getirdiğimiz ılık su ve sütü alalım. İçine şeker ve mayamızı ekleyip karıştırıp 5 dakika kadar bekleyelim. Maya aktif hale gelsin.
- Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım. Unu da kontrollu bir şekilde ekleyip hamuru yoğuralım. Hafif ele yapışan bir hamur olacak.
- İyice streçe hava almayacak şekilde sarıp üzerine bir bez örtüp 45 dakika - 1 saat arası mayalandıralım. Mayalanan hamuru unladığımız tezgaha dökelim.
- Bıçakla eşit parçalara bölelim. Yuvarlayıp kenara koyalım. 10 dakika kadar dinlendirelim.
- Yaptığımız bezeleri tek tek alıp çok ince olmayacak şekilde hafif unlayarak açalım.
- İçine fırça yardımıyla sıvı yağ sürelim ve ikiye katlayalım. Aynı şekilde o kata da yağ sürüp bir kez daha kapatıp dörde katlayalım. Tek tek tepsiye alıp yumurta sarısını sürelim.
- Çörek otu, susam veya haşhaşı üzerine ekleyip önceden ısınmış 170 derece fansız fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Fırında çıkarınca üzerine temiz bir bez örtüp ılıyana kadar bekleyelim.
- İstediğimiz sandviç malzemelerini poğaçaların ceplerine dolduralım. Cepli poğaçalarımız hazır. Çay ile birlikte tadına varalım. Afiyet olsun.