Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çekirdekli ve Susamlı Ekmek Tarifi

Çekirdekli ve Susamlı Ekmek

Çekirdekli ve Susamlı Ekmek Tarifi

Çekirdekli ve Susamlı Ekmek tarifi: Çekirdekli ve Susamlı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Çekirdekli ve Susamlı Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çekirdekli ve Susamlı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı kepekli un
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı çekirdek içi
  • 1 yemek kaşığı susam

Çekirdekli ve Susamlı Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Mayayı, ılık su ve toz şeker ile bekletelim. Daha sonra içine tuzu ve yağı koyup karıştıralım.
  • Unları eleyip maya ile birleştirelim ve yaklaşık 10 dakika kadar yoğuralım. Ele yapışmayan kıvama gelen hamuru 45 dakika mayalandırmaya bırakalım.
  • Baton bir kek kalıbını yağlayalım ve susamlayalım. Mayalanan hamura şekil verip kek kalıbının içine yerleştirelim.
  • Üstüne su sürelim ve çekirdekleri serpelim. 190 derece alt-üst fırın ayarında 45-50 dakika pişirelim.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025