Çekirdekli ve Susamlı Ekmek Tarifi
Çekirdekli ve Susamlı Ekmek tarifi: Çekirdekli ve Susamlı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Çekirdekli ve Susamlı Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet
Çekirdekli ve Susamlı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2,5 su bardağı un
- 2 su bardağı kepekli un
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı çekirdek içi
- 1 yemek kaşığı susam
Çekirdekli ve Susamlı Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Mayayı, ılık su ve toz şeker ile bekletelim. Daha sonra içine tuzu ve yağı koyup karıştıralım.
- Unları eleyip maya ile birleştirelim ve yaklaşık 10 dakika kadar yoğuralım. Ele yapışmayan kıvama gelen hamuru 45 dakika mayalandırmaya bırakalım.
- Baton bir kek kalıbını yağlayalım ve susamlayalım. Mayalanan hamura şekil verip kek kalıbının içine yerleştirelim.
- Üstüne su sürelim ve çekirdekleri serpelim. 190 derece alt-üst fırın ayarında 45-50 dakika pişirelim.