Buzluk Böreği Tarifi
Buzluk Böreği tarifi: Buzluk Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Buzluk Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Buzluk Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 adet  yufka
 - 1 su bardağı  zeytinyağı
 - 1 su bardağı  soda
 
İç Malzeme İçin:
- 1 su bardağı  peynir (sevdiğiniz bir çeşitten)
 - 1 bağ  maydanoz (doğranmış)
 
Üzeri İçin:
- 1 adet  yumurta sarısı
 - 1 yemek kaşığı  zeytinyağı
 - 2 yemek kaşığı  çörek otu (arzuya göre susam)
 
Buzluk Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Bir kasede soda ve zeytinyağını karıştırın.
 - Yufkalardan birini tezgaha serin ve soda- zeytinyağı karışımında 3-4 yemek kaşığı döküp fırça ile yayın.
 - Bu yufkanın üzerine bir kat daha yufka serin.
 - 8 adet üçgen olacak şekilde iki kat olan yufkayı kesin. Diğer yufkalar için de aynı işlemi uygulayın.
 - Peynir ve maydanozlu çatal yardımıyla ezip karıştırın.
 - Kestiğiniz yufkaların geniş kısmına hazırladığınız peynir ve maydanoz karışımından 1 yemek kaşığı ekleyin ve börekleri sarın.
 - Sardığınız börekleri soğuk su dolu bir kabın içerisine batırıp çıkarın ve süzün.
 - Pişirme kağıdı serdiğiniz bir tepsinin içerisine börekleri dizin.
 - Zeytinyağı ve yumurta sarısını bir kapta karıştırın.
 - Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine fırça yardımıyla zeytinyağlı yumurta karışımını sürün ve çörek otu serpiştirin. Üzerini streçleyip buzluğa atın.
 - En az 4 saat buzlukta bekletin.
 - Donan börekleri porsiyonlayıp buzdolabı poşetlerinin içerisine hava almayacak şekilde koyabilirsiniz.
 - Pişirmek istediğiniz zaman 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirip, sevdiklerinizle birlikte tüketebilirsiniz.