Buzluk Böreği Tarifi
Buzluk Böreği tarifi: Buzluk Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Buzluk Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Buzluk Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 adet yufka
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı soda
İç Malzeme İçin:
- 1 su bardağı peynir (sevdiğiniz bir çeşitten)
- 1 bağ maydanoz (doğranmış)
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı çörek otu (arzuya göre susam)
Buzluk Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Bir kasede soda ve zeytinyağını karıştırın.
- Yufkalardan birini tezgaha serin ve soda- zeytinyağı karışımında 3-4 yemek kaşığı döküp fırça ile yayın.
- Bu yufkanın üzerine bir kat daha yufka serin.
- 8 adet üçgen olacak şekilde iki kat olan yufkayı kesin. Diğer yufkalar için de aynı işlemi uygulayın.
- Peynir ve maydanozlu çatal yardımıyla ezip karıştırın.
- Kestiğiniz yufkaların geniş kısmına hazırladığınız peynir ve maydanoz karışımından 1 yemek kaşığı ekleyin ve börekleri sarın.
- Sardığınız börekleri soğuk su dolu bir kabın içerisine batırıp çıkarın ve süzün.
- Pişirme kağıdı serdiğiniz bir tepsinin içerisine börekleri dizin.
- Zeytinyağı ve yumurta sarısını bir kapta karıştırın.
- Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine fırça yardımıyla zeytinyağlı yumurta karışımını sürün ve çörek otu serpiştirin. Üzerini streçleyip buzluğa atın.
- En az 4 saat buzlukta bekletin.
- Donan börekleri porsiyonlayıp buzdolabı poşetlerinin içerisine hava almayacak şekilde koyabilirsiniz.
- Pişirmek istediğiniz zaman 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirip, sevdiklerinizle birlikte tüketebilirsiniz.