Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Buzluk Böreği Tarifi

Buzluk Böreği

Buzluk Böreği Tarifi

Buzluk Böreği tarifi: Buzluk Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Buzluk Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Buzluk Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 10 adet yufka
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı soda

İç Malzeme İçin:

  • 1 su bardağı peynir (sevdiğiniz bir çeşitten)
  • 1 bağ maydanoz (doğranmış)

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı çörek otu (arzuya göre susam)

Buzluk Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kasede soda ve zeytinyağını karıştırın.
  • Yufkalardan birini tezgaha serin ve soda- zeytinyağı karışımında 3-4 yemek kaşığı döküp fırça ile yayın.
  • Bu yufkanın üzerine bir kat daha yufka serin.
  • 8 adet üçgen olacak şekilde iki kat olan yufkayı kesin. Diğer yufkalar için de aynı işlemi uygulayın.
  • Peynir ve maydanozlu çatal yardımıyla ezip karıştırın.
  • Kestiğiniz yufkaların geniş kısmına hazırladığınız peynir ve maydanoz karışımından 1 yemek kaşığı ekleyin ve börekleri sarın.
  • Sardığınız börekleri soğuk su dolu bir kabın içerisine batırıp çıkarın ve süzün.
  • Pişirme kağıdı serdiğiniz bir tepsinin içerisine börekleri dizin.
  • Zeytinyağı ve yumurta sarısını bir kapta karıştırın.
  • Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine fırça yardımıyla zeytinyağlı yumurta karışımını sürün ve çörek otu serpiştirin. Üzerini streçleyip buzluğa atın.
  • En az 4 saat buzlukta bekletin.
  • Donan börekleri porsiyonlayıp buzdolabı poşetlerinin içerisine hava almayacak şekilde koyabilirsiniz.
  • Pişirmek istediğiniz zaman 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirip, sevdiklerinizle birlikte tüketebilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025