Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tuzlu Kıyır Kurabiye Tarifi

Tuzlu Kıyır Kurabiye

Tuzlu Kıyır Kurabiye Tarifi

Tuzlu Kıyır Kurabiye tarifi: Tuzlu Kıyır Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tuzlu Kıyır Kurabiye nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tuzlu Kıyır Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram margarin
  • 1 adet yumurta akı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Tuzlu Kıyır Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştıralım.
  • Daha sonra kontrollü bir şekilde unu ve hamur kabartma tozunu ekleyelim. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp dilediğimiz gibi şekil verelim.
  • İsterseniz merdane ile hamuru açıp, kurabiye kalıpları ile de şekillendirebilirsiniz.
  • Üzerine yumurtanın sarısını sürelim ve çörek otu/susamla süsleyelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Tuzlu Kıyır Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Tuzlu Kıyır Kurabiye ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021