Bülbül Yuvası Böreği Tarifi
Bülbül Yuvası Böreği tarifi: Bülbül Yuvası Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Bülbül Yuvası Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Bülbül Yuvası Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek İçin:
- 3 adet yufka
- 100 gram Tereyağı
- 1 su bardağı soda
- 1 adet yumurta
- 250 gram Süzme Peynir
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 avuç maydanoz
- 1 avuç dereotu
Üzeri İçin:
Bülbül Yuvası Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Bir kasede süzme peyniri çatal yardımıyla ezin. Üzerine küçük doğranmış biberleri ve kıyılmış dereotu ile maydanozu ekleyip güzelce karıştırın.
- Tereyağını eritin ve üzerindeki köpüğü alın.
- Yumurta ile sodayı bir kasede karıştırın.
- Yufkaları tezgaha üst üste açın. Artı şeklinde kesip büyük üçgenler elde edin.
- Büyük üçgen yufkalara fırça yardımıyla yumurtalı soda karışımından sürün. Bu noktada yufkayı çok ıslatmdan nemlendirecek kadar sürmeye dikkat edin.
- Ardından eritilmiş tereyağını yufkaların her yerine gelecek şekilde sürün.
- Üçgen yufkaların her birini, uç kısmından yaklaşık 4 parmak dışarda kalacak şekilde oklavaya sarın ve sarılmış olan yufkanın iki kenarından orta kısmına doğru iterek büzgü oluşturun.
- Büzgü olan iki ucu nazikçe dışarıda kalan yufkaya doğru getirerek bir yuvarlak oluşturun ve kürdan yardımıyla sabitleyin.
- Hazırladığınız yufkaları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Orta kısımlarına peynirli harcı eşit olarak yayın.
- Yufkaların üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 dereceye ayarladığınız fırında kontrollü olarak 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!