Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Borcamda Sodalı Börek Tarifi

Borcamda Sodalı Börek

Borcamda Sodalı Börek Tarifi

Borcamda Sodalı Börek tarifi: Borcamda Sodalı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Borcamda Sodalı Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Borcamda Sodalı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sosu için:

  • 1 su bardağı maden suyu
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Börek için:

  • 2 adet günlük yufka
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı susam

Borcamda Sodalı Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Sosunu hazırlamak için yumurta, maden suyu, süt, sıvı yağ, nişasta ve kabartma tozunu bir kasede karıştırın.
  • Yufkanın birini tezgaha yayıp kenarlarını hafifçe içeriye katlayın ve kare şeklini verin. Hazırladığınız sosu iç kısmının her yerine gelecek şekilde güzelce sürün.
  • Yufkanın karşılıklı olarak iki kenarına kaşar ve peynirle hazırladığınız karışımı uzunlamasına yerleştirin.
  • Ardından iç harcı koyduğunuz kenarları içeriye doğru kıvırarak yuvarlayın. Her iki tarafta ortada bitecek şekilde ayarlayın.
  • İki uzun rulo elde etmek için birleştikleri kısmın tam ortasından bıçakla kesin. Ardından rulonun boyunu borcama göre ayarlayarak enine ikiye kesin. Böylede 1 adet yufkadan 4 adet rulo börek elde edebileceksiniz.
  • Aynı aşamaları ikinci yufka için tekrar ettikten sonra hafifçe yağlamış olduğunuz borcama uygun boyutlarda kestiğiniz rulo börekleri yerleştirin. Böreğin içine sürdüğünüz sosun kalanını üzerine gezdirin, bir fırçayla yedirin.
  • Ardından yumurta sarısını üst kısmına sürüp çörek otu ve susam serpiştirin. Piştikten sonra daha kolay servis edebilmek için borcama aldıktan sonra  enine iki kez daha kesin, böylece 3 sıra rulo börek elde edeceksiniz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında kontrollü olarak 25 dakika kadar pişirin ve sıcakken servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025