Borcamda Sodalı Börek Tarifi
Borcamda Sodalı Börek tarifi: Borcamda Sodalı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Borcamda Sodalı Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Borcamda Sodalı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sosu için:
- 1 su bardağı maden suyu
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Börek için:
- 2 adet günlük yufka
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı susam
Borcamda Sodalı Börek tarifi nasıl yapılır?
- Sosunu hazırlamak için yumurta, maden suyu, süt, sıvı yağ, nişasta ve kabartma tozunu bir kasede karıştırın.
- Yufkanın birini tezgaha yayıp kenarlarını hafifçe içeriye katlayın ve kare şeklini verin. Hazırladığınız sosu iç kısmının her yerine gelecek şekilde güzelce sürün.
- Yufkanın karşılıklı olarak iki kenarına kaşar ve peynirle hazırladığınız karışımı uzunlamasına yerleştirin.
- Ardından iç harcı koyduğunuz kenarları içeriye doğru kıvırarak yuvarlayın. Her iki tarafta ortada bitecek şekilde ayarlayın.
- İki uzun rulo elde etmek için birleştikleri kısmın tam ortasından bıçakla kesin. Ardından rulonun boyunu borcama göre ayarlayarak enine ikiye kesin. Böylede 1 adet yufkadan 4 adet rulo börek elde edebileceksiniz.
- Aynı aşamaları ikinci yufka için tekrar ettikten sonra hafifçe yağlamış olduğunuz borcama uygun boyutlarda kestiğiniz rulo börekleri yerleştirin. Böreğin içine sürdüğünüz sosun kalanını üzerine gezdirin, bir fırçayla yedirin.
- Ardından yumurta sarısını üst kısmına sürüp çörek otu ve susam serpiştirin. Piştikten sonra daha kolay servis edebilmek için borcama aldıktan sonra enine iki kez daha kesin, böylece 3 sıra rulo börek elde edeceksiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında kontrollü olarak 25 dakika kadar pişirin ve sıcakken servis edin. Afiyet olsun!