Bol Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
Bol Sebzeli Bulgur Pilavı tarifi: Bol Sebzeli Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Bol Sebzeli Bulgur Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Bol Sebzeli Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet patlıcan
- 1 adet patates
- 3-4 adet taze fasulye
- 4 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1,5 su bardağı bulgur
- 1 çay kaşığı tuz
Bol Sebzeli Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları soyup küçük küçük doğrayalım ve tuzlu suda bekletelim. Bu sırada diğer sebzeleri de küçük küçük doğrayıp domatesleri rendeleyelim.
- 1 yemek kaşığı tereyağı (kalanını bulgurla koyuyorum) ve zeytinyağını tavaya alalım. Yağ eriyince yemeklik doğranmış soğanı ekleyelim.
- biraz kavurup fasulyeyi ekleyelim. Birkaç dakika kavurduktan sonra patlıcan, biber ve patatesleri ekleyelim. Onları da iyice kavuralım.
- Salçamızı da ekleyip karışınca bulgur ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyelim. Yağ eriyene kadar karıştıralım.
- Domatesleri ekleyelim. Üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ekleyip tuz ve karabiber atalım.
- Tencerenin kapağını kapatarak kaynayana kadar önce yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte bulgurlar yumuşayana kadar pişirelim.
Bol Sebzeli Bulgur Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Dilediğiniz sebzeleri çıkarabilirsiniz.