Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Biberiyeli Ekmek Tarifi

Biberiyeli Ekmek

Biberiyeli Ekmek Tarifi

Biberiyeli Ekmek tarifi: Biberiyeli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Biberiyeli Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Biberiyeli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı un (+3-4 yemek kaşığı un)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 50 mililitre zeytinyağı (1/4 su bardağı)
  • 1 yemek kaşığı (silme) şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 2 dal taze biberiye

Biberiyeli Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kasede maya, ılık su ve şekeri iyice karıştırın ve 5 dakika bekleterek mayayı aktifleştirin.
  • Ayrı bir geniş kasede unu havuz şeklinde ortasını açın ve mayayı ilave edin.
  • Zeytinyağı ve tuzu da ilave ettikten sonra iyice yoğurun. Hamur ele yapışan bir kıvamda olacaktır. Ama çok cıvık bir kıvamda olursa 3-4 yemek kaşığı daha ilave edebilirisiniz.
  • Yoğurduktan sonra biberiyeleri de ilave edin ve bir kez daha yoğurun.
  • Üzerini streçleyip 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Mayalandıktan sonra hamuru pişirme kağıdının üzerine şekil vererek koyun. Dilerseniz yağlanmış bir kalıp içerisinde de pişirebilirsiniz.
  • Ekmeğin üzerini fırça ile yağlayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025