Biberiyeli Ekmek Tarifi
Biberiyeli Ekmek tarifi: Biberiyeli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Biberiyeli Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Biberiyeli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı un (+3-4 yemek kaşığı un)
- 1 su bardağı ılık su
- 50 mililitre zeytinyağı (1/4 su bardağı)
- 1 yemek kaşığı (silme) şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 2 dal taze biberiye
Biberiyeli Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Bir kasede maya, ılık su ve şekeri iyice karıştırın ve 5 dakika bekleterek mayayı aktifleştirin.
- Ayrı bir geniş kasede unu havuz şeklinde ortasını açın ve mayayı ilave edin.
- Zeytinyağı ve tuzu da ilave ettikten sonra iyice yoğurun. Hamur ele yapışan bir kıvamda olacaktır. Ama çok cıvık bir kıvamda olursa 3-4 yemek kaşığı daha ilave edebilirisiniz.
- Yoğurduktan sonra biberiyeleri de ilave edin ve bir kez daha yoğurun.
- Üzerini streçleyip 30 dakika mayalanmaya bırakın.
- Mayalandıktan sonra hamuru pişirme kağıdının üzerine şekil vererek koyun. Dilerseniz yağlanmış bir kalıp içerisinde de pişirebilirsiniz.
- Ekmeğin üzerini fırça ile yağlayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.