Beurre Blanc Soslu Somon Tarifi
Beurre Blanc Soslu Somon tarifi: Beurre Blanc Soslu Somon için gerekli malzemeler nelerdir? Beurre Blanc Soslu Somon nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Beurre Blanc Soslu Somon yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 dilim somon fileto
- 10 adet tane karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Beurre Blanc sos için:
- 140 gram tuzsuz tereyağı (küçük küpler halinde kesilmiş)
- 5 adet arpacık soğan (ince doğranmış)
- 1 diş sarımsak (ince doğranmış)
- 1 dal taze kekik (yaprakları ayıklanmış)
- 1 adet defne yaprağı
- 3 adet taze çekilmiş tane karabiber
- 150 ml. beyaz şarap
- 1 yemek kaşığı elma veya üzüm sirkesi
- 1 çay kaşığı tuz
Beurre Blanc Soslu Somon tarifi nasıl yapılır?
- Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine somon filetoları yerleştirin. Üzerlerine tuz serpin. Tane karabiberleri dilimlerin üzerine koyup 200 dereceye ayarlanmış fırında 30-35 dakika veya somonlar hafifçe kızarana kadar pişirin.
- Sosu hazırlamak için; küpler halinde kestiğiniz tereyağından bir yemek kaşığı kadar alıp sos tenceresine koyun ve orta ateşte eritin.
- Tereyağı eriyince soğan, sarımsak, kekik, defne yaprağı ve karabiber tanelerini tencereye ekleyip soğanlar yumuşayana kadar 2-3 dakika kavurun. Soğanların yumuşamasına ama renklerin değişmemesine dikkat edin.
- Karışıma şarap ve sirkeyi ekleyip kaynatın. Sıvı azalana kadar kaynatmaya devam edin.
- Tereyağı küplerini karıştırarak azar azar karışıma ekleyin. Sos koyulaşıp parlak bir renk alana kadar karıştırın.
- Sosu süzgeçten geçirerek bir kaseye aktarın. Tuzu ekleyerek karıştırın. Fırından çıkardığınız somon filetoların üzerine sosu ekleyerek servis yapın.
Beurre Blanc Soslu Somon tarifinin püf noktası nedir?
Arpacık soğan yerine bir adet küçük boy kuru soğan kullanabilirsiniz.Taze kekik yoksa bir silme çay kaşığı kuru kekik ekleyebilirsiniz.