Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Beşamelli Fırın Erişte Tarifi

Beşamelli Fırın Erişte

Beşamelli Fırın Erişte Tarifi

Beşamelli Fırın Erişte tarifi: Beşamelli Fırın Erişte için gerekli malzemeler nelerdir? Beşamelli Fırın Erişte nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Beşamelli Fırın Erişte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 tatlı kaşığı tuz (erişteyi pişirmek için)
  • 3,5 su bardağı erişte
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı süzme peynir
  • 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)

Beşamelli Fırın Erişte tarifi nasıl yapılır?

  • Orta boy tencerede 2 litre suyu kaynatın.  Üzerine tuz ekleyin. Ardıdan erişteyi ilave edip 10 dakika pişirin. Pişen eriştenin suyunu süzdürün.
  • Tereyağı ve sıvı yağı sos tenceresinde kızdırın. Üzerine un ilave edip 2-3 dakika kavurun.
  • Kavrulan unun üzerine süt ilave edip sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin.
  • Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
  • Pişmiş olan eriştenin üzerine süzme peyniri ilave edin.
  • Hazırladığınız beşamel sosu da ilave edip güzelce karıştırın.
  • Erişteyi fırın kabına boşaltın ve üzerini düzeltin. 185 derece fırında, üzeri kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Pişmiş olan erişteyi oda sıcaklığında 10 dakika beklettikten sonra dilimleyin.
  • Fırında beşamelli erişteyi sevdiklerinizle afiyetle tüketin!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025