Beşamelli Fırın Erişte Tarifi
Beşamelli Fırın Erişte tarifi: Beşamelli Fırın Erişte için gerekli malzemeler nelerdir? Beşamelli Fırın Erişte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Beşamelli Fırın Erişte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 tatlı kaşığı tuz (erişteyi pişirmek için)
- 3,5 su bardağı erişte
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2,5 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı süzme peynir
- 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Beşamelli Fırın Erişte tarifi nasıl yapılır?
- Orta boy tencerede 2 litre suyu kaynatın. Üzerine tuz ekleyin. Ardıdan erişteyi ilave edip 10 dakika pişirin. Pişen eriştenin suyunu süzdürün.
- Tereyağı ve sıvı yağı sos tenceresinde kızdırın. Üzerine un ilave edip 2-3 dakika kavurun.
- Kavrulan unun üzerine süt ilave edip sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin.
- Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
- Pişmiş olan eriştenin üzerine süzme peyniri ilave edin.
- Hazırladığınız beşamel sosu da ilave edip güzelce karıştırın.
- Erişteyi fırın kabına boşaltın ve üzerini düzeltin. 185 derece fırında, üzeri kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Pişmiş olan erişteyi oda sıcaklığında 10 dakika beklettikten sonra dilimleyin.
- Fırında beşamelli erişteyi sevdiklerinizle afiyetle tüketin!