Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Beşamel Soslu Patlıcan Tarifi

Beşamel Soslu Patlıcan

Beşamel Soslu Patlıcan Tarifi

Beşamel Soslu Patlıcan tarifi: Beşamel Soslu Patlıcan için gerekli malzemeler nelerdir? Beşamel Soslu Patlıcan nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Beşamel Soslu Patlıcan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet kemer patlıcan

Beşamel sos için:

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kıymalı harç için:

  • 2 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 250 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Patlıcanları kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Beşamel Soslu Patlıcan tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları alacalı olarak soyun ve enine dilimledikten sonra, acı sularının çıkması için tuzlu su dolu bir kapta bekletin.
  • Patlıcanlar beklerken ince ince doğradığınız kuru soğanları zeytinyağında pembeleşene dek kavurun.
  • Ardından ince doğradığınız biberleri ve sarımsakları ilave edin ve 2 dakika daha kavurun. Kıymayı ilave edip, kıyma suyunu salıp tekrar çekmeye başlayana dek kavurmaya devam edin.
  • Sırasıyla salçayı ve ince doğranmış domatesleri de ilave edin ve domatesler iyice yumuşayana dek güzelce kavurun.  Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıp altını kapatın.
  • Patlıcanları sudan çıkartın, durulayıp kuruladıktan sonra, ayçiçek yağında arkalı önlü kızartın, ancak tam olarak pişirmeyin. Kızarttığınız patlıcanların fazla yağını emmeleri için bir havlu kağıdın üstüne çıkarın.
  • Ayrı bir sos tenceresinde tereyağını eritin ve beşamel sos için gerekli olan unu ilave edip unun kokusu çıkana dek kavurun.
  • Ardından yavaş yavaş sütü ekleyin ve beşamel sosunuz kıvam alana dek karıştırarak pişirin .  Tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatın.
  • Sulu kıvamda bir beşamel sos bu tarif için daha uygun olacaktır ancak daha kıvamlı olmasını isterseniz unu tepeleme de ilave edebilirsiniz.
  • Bir fırın kabının ya da borcamın dibine kızarttığınız patlıcanları dizin ve üstüne kıymalı harçtan gezdirin ve üstüne beşamel sostan gezdirin.
  • Üstüne tekrar patlıcanları dizin ve kıymalı harç ile beşamel sostan gezdirin.
  • Bu şekilde en üst kata da patlıcan dilimleri kalacak şekilde kat kat döşeyin.En üst kata kıymalı harçtan sonra, kalan beşamel sosu boşaltıp, kaşarları serpin ve son kalan patlıcan dilimlerini dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üstü kızarana dek, 25 dakika kadar pişirin ve ardından dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025