Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pırasa Dolması Tarifi

Pırasa Dolması

Pırasa Dolması Tarifi

Pırasa Dolması tarifi: Pırasa Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Pırasa Dolması nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pırasa Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet pırasa
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane

Pırasa Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • İç harcı için soğanı küçük küçük doğrayın. Biraz zeytinyağı koyduğunuz tavaya soğanları koyup pembeleşene kadar kavurun.
  • Salçaları ve yıkadığınız pirincı koyup birazcık daha kavurun, ardından baharatları ve yarım bardaktan biraz fazla su koyup çekinceye kadar pişirin.
  • Pırasanın uç kısımlarını temizleyip 7-8 santimetre uzunluğunda kesin. Yandan bıçakla çizik atıp yaprak yaprak açın.
  • Kaynar suya birkaç dakikalığına batırıp çıkarın. Suyunu süzün ve her bir yaprağa pirinç harcı koyup sarın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yine yarım bardaktan biraz fazla su ve zeytin yağı koyup üstünü alüminyum folyo ile örtün.
  • 200 derecelik fırında suyu çekene kadar pişirin. İster soğuk, ister sıcak servis edin. Servis etmeden önce üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Pırasa Dolması ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021