Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bayatlamayan Puf Poğaça Tarifi

Bayatlamayan Puf Poğaça

Bayatlamayan Puf Poğaça Tarifi

Bayatlamayan Puf Poğaça tarifi: Bayatlamayan Puf Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Bayatlamayan Puf Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bayatlamayan Puf Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı süt
  • 4 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket instant maya
  • 4 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 ajda çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su

Bayatlamayan Puf Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kabın içine ılık su ve sütü alıyoruz. Ardından tuz, şeker, mayayı da ilave ederek aktive olmasını bekliyoruz.
  • Yağımızı, yumurtaları ve kabartma tozumuzu da ilave ettikten sonra yavaş yavaş unumuzu koyarak yoğurmaya başlıyoruz. Aldığı kadar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzu üstünü kapatarak oda sıcaklığında yarım saat ile bir saat arası dinlendiriyoruz. Tepsimize yağlı kağıt serip poğaçalarımıza şekil veriyoruz.
  • Üzerine bir yumurta sarısı, bir yemek kaşığı pekmez ve biraz zeytinyağı ile oluşturduğumuz karışımı sürüyoruz. Üstüne çörek otu, susam, kekikle süsleyebilirsiniz.

Bayatlamayan Puf Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Mayalanması için en az 30 dakika bekletin. Daha uzun süre bekletirseniz hamurunuz daha çok kabaracaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025