Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi
Bayat Ekmek Tatlısı tarifi: Bayat Ekmek Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bayat Ekmek Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Bayat Ekmek Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu (Bayat ekmekleri robottan çekip kullanabilirsiniz)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Kreması için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- 2 paket krem şanti
- 1/2 su bardağı şeker
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
Bayat Ekmek Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İlk etapta şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakalım. Su ve şekeri ocağa alıp beş dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Çırpma kabına yumurta ve şekeri ilave edip güzel bir şekilde çırpalım. Sırası ile sıvı yağ ilave edip bir tur karıştıralım. Ardından katıl malzemeleri ilave edip karıştıralım.
- Büyük dikdörtgen borcama döküp 180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirelim.nSüt, nişasta ve şekeri tencereye alalım ve pişirelim. Kremamız piştikten sonra ara ara karıştırarak soğutalım.
- Tamamen soğuduktan sonra krem şantileri toz olarak ilave edip blender yardımıyla tamamen pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
- Pişen kekimizi fırından alıp soğuk şerbeti üzerine dökelim. Kek soğuduktan sonra kremasını üzerine dökelim. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben Hindistan cevizi ve ceviz ile süsledim.
- Bir gece dolapta dinlendikten sonra tüketebilirsiniz. Yapacaklara afiyet bal şeker olsun.
Bayat Ekmek Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Şerbetin soğuk, kekimizin sıcak olmasına özen gösteriniz.