Balık Merzane Tarifi
Balık Merzane tarifi: Balık Merzane için gerekli malzemeler nelerdir? Balık Merzane nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Balık Merzane yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 adet büyük boy bostan patlıcanı
- 5 adet mantar
- 5 adet orta boy karides
- 1 adet küçük boy ahtapot kolu
- 1 dilim beyaz etli balık
- 1 adet orta boy yeşil biber
- 1 adet orta boy domates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı krema
- 2 yemek kaşığı domates suyu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1/4 çay kaşığı sebze çeşni
Üzeri için:
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Balık Merzane tarifi nasıl yapılır?
- Üzerlerini nemli bir bezle sildiğiniz mantarları ince ince doğrayın. Karidesleri dikkatli bir şekilde ayıklayıp temizledikten sonra bütün olarak bırakın.
- Bir dilim beyaz etli balık ve ahtapot kolunu küçük parçalar halinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberi yarım ay şeklinde kesin. Kabuğunu soyduğunuz domatesi küp şeklinde kesin.
- Bostan patlıcanın iç kısmını dikkatlice oyup derin yağda kızartın. Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Temizlenmiş karides, beyaz etli balık ve doğranmış ahtapot kolunu yüksek ateşte sotelemeye başlayın.
- Yeşil biber, mantar ve domates küpleri ilavesiyle soteleme işlemini sürdürün. Krema ve domates suyunu katıp kısık ateşte çektirin. Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve sebze çeşni ile tatlandırın.
- Kızarmış bostan patlıcanı güveç kabına oturtun. İç kısmını kısa süre sotelediğiniz deniz ürünleriyle doldurun. Kalan iç harcı güveç kabına yayın. Rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirme işlemini sürdürün.
- Kaşar peyniri tamamen eriyip üzeri kızarana kadar pişirdiğiniz balık merzaneyi sıcağı sıcağına bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Balık Merzane tarifinin püf noktası nedir?
Bostan patlıcanı kabuğunu soymadan ortadan ikiye kesip iç kısmını dikkatli bir şekilde alın.