Bahar Dolması Tarifi
Bahar Dolması tarifi: Bahar Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Bahar Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
70 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Bahar Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 adet dolmalık biber
- 300 mililitre pirinç
- 7 adet orta boy kuru soğan
- 2 çay kaşığı yenibahar
- 2 tutam tarçın
- 2 çay kaşığı karabiber
- 3 çay kaşığı kuru nane
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 avuç dolmalık fıstık
- 1 avuç kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 demet maydanoz
- 4 sap dereotu (arzuya göre)
Bahar Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağında dolmalık fıstıkları renk alana dek kavurun.
- Piyaz doğranmış soğanları ekle ve suyunu salıp tekrar çekene dek kavurun.
- Kaynar su ve tuzla ıslatıp su soğuyunca beyaz suyu gidene kadar yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyin ve pirinçler şeffaf olana dek kavurun.
- Yenibahar, tarçın, kuru nane, tuz, karabiber ve kuş üzümünü ekleyip iki dakika daha kavurun.
- 150 ml kaynar suyu ekleyin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirip yarım saat dinlendirin, kapağı açınca incecik doğranmış yeşillikleri ekle karıştırın.
- Dolmalık biberleri yıkayın, temizleyin, üst kısımlarını kenara ayırın daha sonra kapak yapmak üzere.
- Çok sıkı olmamak kaydıyla biberleri doldurun.
- Fırın tepsisine dizin, üstlerini temizlerken kenara ayırdığınız kapakları kapatın.
- Dizdiğiniz dolmaların üzerine biraz zeytinyağı ve şekeri serpiştirin.
- Aralara limon dilimlerini yerleştirin.
- Fırın tepsisinin üzerini önce yağlı kağıt sonra da aliminyum folyo ile kaplayın.
- Biberlerin yarısına gelecek kadar kaynar su ekleyin.
- 180 derecelik fırında bir saat pişirin
- Daha sonra üzerindeki folyoyu çıkarıp fırını 200 dereceye yükseltin ve biberlerin üzeri kızarana kadar pişirin.
Bahar Dolması tarifinin püf noktası nedir?
Pirinçlerin kaynar su ve boş tuz ile ıslatılıp suyu soğuyunca yıkanıp süzülmesi ve iç pilavın piştikten sonra en az yarım saat dinlendirilmesi çok mühim.
Bahar Dolması tarifi için servis önerisi
Piştikten sonra oda sıcaklığına gelince yanına yoğurt ilavesi ile tüketilmesi lezzet çıtasını oldukça yükseltecektir.