Bademli Kurabiye Tarifi
Bademli Kurabiye tarifi: Bademli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Bademli Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1.5 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
45 adet
Bademli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 220 gram tereyağ (yumuşamış)
- 1 su bardağı pudra şekeri (150 gram)
- 1 adet yumurt sarısı
- 1/2 tatlı kaşığı badem özütü
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı badem (irice kıyılmış, kabuksuz) (çiğ badem)
- 1 çimdik tuz
Bademli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağını bir kaba alın ve şekeri ekleyip krema kıvamına gelene dek tahta bir kaşıkla karıştırın.
- Yumurta sarısı ve badem özütünü beraber çırpıp tereyağlı karışıma ekleyin. Karışımı tekrar tahta kaşıkla karıştırın.
- Un ve tuzu eleyerek karışıma ekleyin. İrice parçaladığınız bademleri de içine atın.
- Karışım bütünleşene kadar kadar karıştırın.
- Kurabiye hamuru haline gelen karışımı streç filme sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Fırını 165 derecede ısıtın.
- 1 saatin sonunda kurabiye hamurunu buzdolabından çıkarıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve iki avcunuzun arasında yassılaştırın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsilerine kurabiyeleri dizin.
- 15 dakika kadar pişirin.
- Tepsileri fırından çıkarıp 10 dakika boyunca soğumaya bırakın.
- 10 dakika sonra tamamen soğuması için, dikkatli bir şekilde servis tabağına alabilirsiniz.
Bademli Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Tereyağının iyice yumuşamış olması ve unu eleyerek kullanmanız çok önemli. Badem özütü bulamazsanız tarifimizi o malzemeyi çıkararak da deneyebilirsiniz.
Bademli Kurabiye tarifi için servis önerisi
Fırına vermeden önce üzerlerine birer tane badem koyabilirsiniz.