Babka Tarifi
Babka tarifi: Babka için gerekli malzemeler nelerdir? Babka nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Babka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 3 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı su
İç harcı için:
- 100 gram çikolata
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
Babka tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içine un, su, maya ve toz şekeri alın.
- Malzemeleri birbiriyle harmanlayarak, güzelce yoğurun.
- Hamurunuz kıvam aldıktan sonra üzerini kapatın ve mayalanması için yarım saat kadar dinlendirin.
- Bu sırada iç harcını hazırlayın. Bir tencerenin içine su koyun, üzerine cam bir kap oturtun.
- İçine çikolata ve toz şekeri ilave ederek benmari usulü eritin.
- Eriyen çikolatanızı ocaktan alın. Sıcakken içine iki yemek kaşığı tereyağını ilave edin.
- Dinlenen hamurunuzu tezgaha alın. Merdane yardımıyla hamurunuzu açın.
- İçine çikolatalı harcı ilave edin ve rulo biçiminde sarın. Rulo biçimine getirdiğiniz çikolatalı bir bıçak yardımıyla uzunlamasına ortadan ikiye bölün.
- Bu parçaları bir sağ, bir sol biçimde birbirinin üzerine atarak örgü biçimine getirin.
- Önceden yağladığınız baton kek kalıbına yerleştirin.
- Yumurta sarısını iyice çırparak babkanın üzerine sürün. 180 derecede yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Piştikten sonra fırından çıkarın ve afiyetle tüketin.
Babka tarifinin püf noktası nedir?
Çikolata sos yerine sürülebilir çikolata kreması kullanarak da babkayı hazırlayabilirsiniz.