Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Az Yağlı Poğaça Tarifi

Az Yağlı Poğaça

Az Yağlı Poğaça Tarifi

Az Yağlı Poğaça tarifi: Az Yağlı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Az Yağlı Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Az Yağlı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 4-5 su bardağı un (aldığı kadar)

Az Yağlı Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Su, süt ve instant maya ve toz şeker bir kaba alınarak 6-7 dakikada maya aktif hale getirilir.
  • Ardından bu malzemelerin üzerine yumurta akı, sıvı yağ ve tuz eklenerek aldığı kadar un ile ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğrulur.
  • Kıvam alan hamurun kapağı kapatılarak ve üzeri sarılarak 30-40 dakika bekletilir.
  • Mayası gelmiş hamur alınarak, içerisine isteğe bağlı, peynir-zeytin-ıspanak malzemeleri konularak yuvarlak hale getirilir.
  • Üzerine yumurta beyazı ve sarısı birleştirilerek sürülür.
  • 180 derecelik fırında 30 dakika pişirilir.

Az Yağlı Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Hamurun çok sert olmamasına dikkat ediniz. Ele biraz yapışan bir kıvamı olmalıdır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025