Az Yağlı Poğaça Tarifi
Az Yağlı Poğaça tarifi: Az Yağlı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Az Yağlı Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet büyük boy
Az Yağlı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı ılık süt
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 paket instant maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tuz
- 4-5 su bardağı un (aldığı kadar)
Az Yağlı Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Su, süt ve instant maya ve toz şeker bir kaba alınarak 6-7 dakikada maya aktif hale getirilir.
- Ardından bu malzemelerin üzerine yumurta akı, sıvı yağ ve tuz eklenerek aldığı kadar un ile ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğrulur.
- Kıvam alan hamurun kapağı kapatılarak ve üzeri sarılarak 30-40 dakika bekletilir.
- Mayası gelmiş hamur alınarak, içerisine isteğe bağlı, peynir-zeytin-ıspanak malzemeleri konularak yuvarlak hale getirilir.
- Üzerine yumurta beyazı ve sarısı birleştirilerek sürülür.
- 180 derecelik fırında 30 dakika pişirilir.
Az Yağlı Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Hamurun çok sert olmamasına dikkat ediniz. Ele biraz yapışan bir kıvamı olmalıdır.