Arpa Şehriye Pilavı Tarifi
Arpa Şehriye Pilavı tarifi: Arpa Şehriye Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Arpa Şehriye Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Arpa Şehriye Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet çarliston biber
- 2 adet domates
- 1,5 su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Arpa Şehriye Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak domatesleri rendeleyin ve bir kenara alın. Biberleri küp şeklinde doğrayın.
- Tereyağı ve sıvı yağı tabanı geniş bir tencereye alın ve ısıtın. Biberleri ekleyip, kavurmaya başlayın. Biberler renk alınca arpa şehriyeleri ekleyin.
- Arpa şehriyeleri bir kevgir yardımı ile ara ara pişmesine izin vererek kavurun.
- Arpa şehriyeler, koyu kahverengiye dönünce üzerine domatesleri ekleyip, 2-3 dakika daha kavurun. Ardından baharatları ekleyin.
- Bir kaba 3 su bardağı sıcak suyu alın ve hepsini birden, pilava boşaltın. Bir iki defa karıştırın ve kapağını kapatın.
- 3-4 dakika harlı ateşte, 5 dakika orta ateşte, 10 dakika kadar da kısık ateşte pişirin. Arada kapağını açarak su seviyesini kontrol edin ve bir iki defa karıştırın.
- Pilav, göz göz olunca ve arpa şehriyeler pişince ocaktan alabilirsiniz. Tencerenin üzerine bir kağıt havlu serin ve kapağını kapatın. 20 dakika kadar demlendirin.
- Servis etmeden önce karıştırın ve ılık bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.
Arpa Şehriye Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Kevgir kullanmanız pilavlar için çok önemli. Kevgir ile kavurmak, havalanmayı dolayısıyla pirinç gibi tanelerin kırılmamasını sağlar.