Aromalı Ekmek Dilimleri Tarifi
Aromalı Ekmek Dilimleri tarifi: Aromalı Ekmek Dilimleri için gerekli malzemeler nelerdir? Aromalı Ekmek Dilimleri nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Aromalı Ekmek Dilimleri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 50 gram tereyağı
- 5 diş sarımsak
- 1/2 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 5-6 yaprak reyhan
- 3-4 yaprak fesleğen
- 1 adet sandviç ekmeği
- 3 adet cherry domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Aromalı Ekmek Dilimleri tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığında bir süre beklettiğiniz tereyağını bir kaba alın. Sarımsakları soyup rendeleyin ve tereyağına ekleyin.
- Reyhan ve fesleğeni ince ince kıyıp, tereyağına ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyerek bir çatal yardımıyla ezerek karıştırın.
- Sandviç ekmeğini ikiye bölün. Tereyağ karışımını ekmeklerinize bıçak yardımı ile sürün.
- Rendelediğiniz peynirlerinizi ekmeklerinizin üstüne koyun. Ardından yıkayıp, dilimlediğiniz domatesleri ekmeklerin üzerine koyun.
- Tepsinin üzerine yağlı kağıt koyun ve ekmeklerinizi yağlı kağıt üzerine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika pişirin ve sıcak sıcak servis edin.
Aromalı Ekmek Dilimleri tarifinin püf noktası nedir?
Tereyağınızın oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.