Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Aromalı Ekmek Dilimleri Tarifi

Aromalı Ekmek Dilimleri

Aromalı Ekmek Dilimleri Tarifi

Aromalı Ekmek Dilimleri tarifi: Aromalı Ekmek Dilimleri için gerekli malzemeler nelerdir? Aromalı Ekmek Dilimleri nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Aromalı Ekmek Dilimleri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 50 gram tereyağı
  • 5 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 5-6 yaprak reyhan
  • 3-4 yaprak fesleğen
  • 1 adet sandviç ekmeği
  • 3 adet cherry domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Aromalı Ekmek Dilimleri tarifi nasıl yapılır?

  • Oda sıcaklığında bir süre beklettiğiniz tereyağını bir kaba alın. Sarımsakları soyup rendeleyin ve tereyağına ekleyin.
  • Reyhan ve fesleğeni ince ince kıyıp, tereyağına ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyerek bir çatal yardımıyla ezerek karıştırın.
  • Sandviç ekmeğini ikiye bölün. Tereyağ karışımını ekmeklerinize bıçak yardımı ile sürün.
  • Rendelediğiniz peynirlerinizi ekmeklerinizin üstüne koyun. Ardından yıkayıp, dilimlediğiniz domatesleri ekmeklerin üzerine koyun.
  • Tepsinin üzerine yağlı kağıt koyun ve ekmeklerinizi yağlı kağıt üzerine yerleştirin. 
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika pişirin ve sıcak sıcak servis edin.

Aromalı Ekmek Dilimleri tarifinin püf noktası nedir?

Tereyağınızın oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025