Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Arnavut Pişisi Tarifi

Arnavut Pişisi

Arnavut Pişisi Tarifi

Arnavut Pişisi tarifi: Arnavut Pişisi için gerekli malzemeler nelerdir? Arnavut Pişisi nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Arnavut Pişisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı sıvı yağ

Arnavut Pişisi tarifi nasıl yapılır?

  • 1 su bardağı yoğurt ve 1 tane yumurtayı kaba alalım.
  • İkisini bir güzel çırptıktan sonra içerisine karbonatı ekleyip, üzerine limon suyunu sıkalım.
  • Unumuzu yavaş yavaş ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Çok sert olmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Kulak memesi kıvamında olacak.
  • Kızartmak için tencereye 2 su bardağı sıvı yağımızı koyalım.
  • Hamurun mutfak tezgahına yapışmaması için unlayıp merdane ve ya oklava ile çok ince olmayacak şekilde kare kare keselim.
  • Yağda kızartalım. Afiyet olsun.

Arnavut Pişisi tarifinin püf noktası nedir?

Çok sert olamayan, ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmemiz gerekiyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Arnavut Pişisi ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021