Arnavut Pişisi Tarifi
Arnavut Pişisi tarifi: Arnavut Pişisi için gerekli malzemeler nelerdir? Arnavut Pişisi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Arnavut Pişisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı sıvı yağ
Arnavut Pişisi tarifi nasıl yapılır?
- 1 su bardağı yoğurt ve 1 tane yumurtayı kaba alalım.
- İkisini bir güzel çırptıktan sonra içerisine karbonatı ekleyip, üzerine limon suyunu sıkalım.
- Unumuzu yavaş yavaş ekleyip güzelce yoğuralım.
- Çok sert olmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Kulak memesi kıvamında olacak.
- Kızartmak için tencereye 2 su bardağı sıvı yağımızı koyalım.
- Hamurun mutfak tezgahına yapışmaması için unlayıp merdane ve ya oklava ile çok ince olmayacak şekilde kare kare keselim.
- Yağda kızartalım. Afiyet olsun.
Arnavut Pişisi tarifinin püf noktası nedir?
Çok sert olamayan, ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmemiz gerekiyor.