Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Antep Fıstıklı Biscotti Tarifi

Antep Fıstıklı Biscotti

Antep Fıstıklı Biscotti Tarifi

Antep Fıstıklı Biscotti tarifi: Antep Fıstıklı Biscotti için gerekli malzemeler nelerdir? Antep Fıstıklı Biscotti nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Antep Fıstıklı Biscotti yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 3 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı badem tozu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 6 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gram antep fıstığı içi
  • 100 gram cranberry
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü (arzuya göre)

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta beyazı

Antep Fıstıklı Biscotti tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kabın içerisine tereyağını alın ve krema kıvamına gelene kadar güzelce çırpın.
  • Ardından üzerine toz şekeri ilave edin ve toz şeker içinde iyice eriyip bütünleşene kadar çırpma işlemine devam edin.
  • Bu karışımın içine vanilya özütü ve yumurtaları tek tek kırarak ilave edin. Her yumurta ilave edişinizin ardından çırparak karıştırmayı ihmal etmeyin.
  • Un ve kabartma tozunu ayrı bir kaba eleyin. Antep fıstıklarını iri parçalar haline getirecek şekilde kıyın.
  • Elediğiniz kuru malzemeleri yumurtalı şekerli karışıma ilave edin.
  • Üzerine Antep fıstığı ve cranberry'i de ilave ederek spatula yardımıyla tüm malzemeler birbiriyle bütünleşene dek güzelce karıştırın.
  • Elde ettiğiniz hamuru iki eşit parçaya bölün. Parçaları orta uzunlukta hafif geniş rulolar haline getirin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsilerinin üzerine aktarın.
  • Üzerine yumurta beyazı sürerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.
  • Çıkarıp oda sıcaklığında 10 dakika kadar soğuttuktan sonra bıçak yardımıyla orta kalınlıkta dilimler elde edecek şekilde kesin.
  • Fırının ısısını 150 dereceye düşürün.
  • Dilimlediğiniz biscotti'leri ızgara telin üzerine aktarın ve yaklaşık 20-25 dakika rengi çok hafif dönene kadar pişirin.
  • Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra afiyetle tüketin.

Antep Fıstıklı Biscotti tarifinin püf noktası nedir?

İç malzemelerini dilediğiniz şekilde farklılaştırabileceğiniz gibi dilerseniz portakal kabuğu, limon kabuğu rendesi gibi aromalar kullanarak da lezzetlendirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025