Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Amasya Usulü Yaprak Sarma Tarifi

Amasya Usulü Yaprak Sarma

Amasya Usulü Yaprak Sarma Tarifi

Amasya Usulü Yaprak Sarma tarifi: Amasya Usulü Yaprak Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Amasya Usulü Yaprak Sarma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Amasya Usulü Yaprak Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sarmalar için:

  • 1 kilogram üzüm yaprağı
  • 1 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 2 çay kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı salça

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı sıcak su

Amasya Usulü Yaprak Sarma tarifi nasıl yapılır?

  • 1 su bardağı yeşil mercimeğimizi küçük bir tencerede 15 dakika kadar haşlayalım. Süzdürelim, ince kıyılmış soğanımızın içine yeşil mercimeğimizi, kırık bulgurumuzu ve pirincimizi ilave edelim.
  • Daha sonra ince kıyılmış maydanozu, salçayı ve baharatları ilave edip iyice karıştıralım. Yapraklarımızı düz bir şekilde açıp içine 2 tatlı kaşığı kadar hazırlamış olduğumuz malzemeden koyalım.
  • Yapraklarımızı, boyu kısa ve biraz şişman şekilde saralım. Sardığımız yaprakları tencereye dizelim. Sos için olan malzemeleri bir kap içinde karıştırıp yaprakların üzerine dökelim.
  • Sarmalarımızı kısık ateşte bir saat kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025