Amasya Usulü Yaprak Sarma Tarifi
Amasya Usulü Yaprak Sarma tarifi: Amasya Usulü Yaprak Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Amasya Usulü Yaprak Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
55 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1.5 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Amasya Usulü Yaprak Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sarmalar için:
- 1 kilogram üzüm yaprağı
- 1 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
- 1 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı pirinç
- 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 2 çay kaşığı nane
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı salça
Sos için:
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı sıcak su
Amasya Usulü Yaprak Sarma tarifi nasıl yapılır?
- 1 su bardağı yeşil mercimeğimizi küçük bir tencerede 15 dakika kadar haşlayalım. Süzdürelim, ince kıyılmış soğanımızın içine yeşil mercimeğimizi, kırık bulgurumuzu ve pirincimizi ilave edelim.
- Daha sonra ince kıyılmış maydanozu, salçayı ve baharatları ilave edip iyice karıştıralım. Yapraklarımızı düz bir şekilde açıp içine 2 tatlı kaşığı kadar hazırlamış olduğumuz malzemeden koyalım.
- Yapraklarımızı, boyu kısa ve biraz şişman şekilde saralım. Sardığımız yaprakları tencereye dizelim. Sos için olan malzemeleri bir kap içinde karıştırıp yaprakların üzerine dökelim.
- Sarmalarımızı kısık ateşte bir saat kadar pişirelim. Afiyet olsun.