Alman Poğaçası (Laugenecken) Tarifi
Alman Poğaçası (Laugenecken) tarifi: Alman Poğaçası (Laugenecken) için gerekli malzemeler nelerdir? Alman Poğaçası (Laugenecken) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Alman Poğaçası (Laugenecken) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 250 ml. ılık süt
- 2 yemek kaşığı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3,5 su bardağı un
Arası İçin:
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
Üzeri İçin:
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı karbonat
- 1,5 yemek kaşığı susam
- 1,5 yemek kaşığı çörek otu
- 1 avuç çekirdek içi
Alman Poğaçası (Laugenecken) tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir yoğurma kabında, ılık süt, su, mayave toz şekeri karıştırın. 2 dakika mayanın aktifleşmesi için bekletin.
- Yoğurt, tuz, tereyağını ve azar azar unu da kaba ilave ederek ele yapışan, yumuşak bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamuru 1 saat oda sıcaklığında mayalandırın.
- Mayalanmış olan hamuru 8 eşit parça olacak şekilde bezelere ayırın. Her birini tezgahta unlayarak 16-17 cm çapında (yemek tabağı büyüklüğü) açın.
- Açtığınız hamurların üzerine eritilmiş tereyağı sürerek üst üste dizin.
- Yağlı hamuru 8 üçgen parçaya bölün ve tepsiye dizip 10 dakika da tepside mayalayın.
- Mayalanan hamurların üzerine fırçayla karbonatlı sudan sürün. Son olarak üzerlerine susam, çörek otu ve çekirdek içi serpiştirip 190 derece fırında 20 dakika pişirin.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis edin. Afiyet olsun!