Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Alman Poğaçası (Laugenecken) Tarifi

Alman Poğaçası (Laugenecken)

Alman Poğaçası (Laugenecken) Tarifi

Alman Poğaçası (Laugenecken) tarifi: Alman Poğaçası (Laugenecken) için gerekli malzemeler nelerdir? Alman Poğaçası (Laugenecken) nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Alman Poğaçası (Laugenecken) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 250 ml. ılık süt
  • 2 yemek kaşığı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3,5 su bardağı un

Arası İçin:

  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı

Üzeri İçin:

  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı karbonat
  • 1,5 yemek kaşığı susam
  • 1,5 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 avuç çekirdek içi

Alman Poğaçası (Laugenecken) tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir yoğurma kabında, ılık süt, su, mayave toz şekeri karıştırın. 2 dakika mayanın aktifleşmesi için bekletin.
  • Yoğurt, tuz, tereyağını ve azar azar unu da kaba ilave ederek ele yapışan, yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hazırladığınız hamuru 1 saat oda sıcaklığında mayalandırın.
  • Mayalanmış olan hamuru 8 eşit parça olacak şekilde bezelere ayırın. Her birini tezgahta unlayarak 16-17 cm çapında (yemek tabağı büyüklüğü) açın.
  • Açtığınız hamurların üzerine eritilmiş tereyağı sürerek üst üste dizin.
  • Yağlı hamuru 8 üçgen parçaya bölün ve tepsiye dizip 10 dakika da tepside mayalayın.
  • Mayalanan hamurların üzerine fırçayla karbonatlı sudan sürün. Son olarak üzerlerine susam, çörek otu ve çekirdek içi serpiştirip 190 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025