Alaçatı Kurabiyesi Tarifi
Alaçatı Kurabiyesi tarifi: Alaçatı Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Alaçatı Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük tepsi
Alaçatı Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3-4 adet damla sakızı (dövülmüş)
- 1 paket damla sakızlı vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 5 yemek kaşığı buğday nişastası
- 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)
Üzeri için:
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Alaçatı Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Kurabiyenin un ve nişasta hariç tüm malzemelerini bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
- Üzerine buğday nişastası ve unu ilave edin. Ardından ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Kullandığınız una bağlı olarak kurabiyenin aldığı un miktarı değişebilir. Kulak memesi kıvamında, yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun.
- Daha sonra hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle yuvarlayarak pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri hafif renk alana kadar 12-15 dakika kadar pişirin.
- Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra pudra şekeri serperek servis edin. Afiyetler olsun.
Alaçatı Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?
Damla sakızlı vanilin yerine vanilin de kullanabilirsiniz.