Alabalık Tarifi
Alabalık tarifi: Alabalık için gerekli malzemeler nelerdir? Alabalık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet
Alabalık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet alabalık
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı (arzuya göre zeytinyağı)
- 1/2 tatlı kaşığı nane
- 1/2 tatlı kaşığı kekik
- 1/2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Alabalık tarifi nasıl yapılır?
- İç kısımlarını temizlediğiniz alabalıkları bol suda yıkayıp fazla sularını süzdürün. Karın kısmını açtığınız balıkları tam olarak ortadan ikiye kesmeyin.
- Portakal ve kuru soğanı ince dilimler halinde kesin. Küçük bir kapta; ayçiçek yağı, nane, kekik, pul biber, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber karıştırarak yağlı bir sos hazırlayın.
- Balıkların sayısıyla doğru orantılı olacak şekilde büyük boy yağlı kağıtlar kesin.
- Balıkların iç kısmını hazırladığınız sosla yağlayın. Kuru soğan ve portakal dilimlerini yerleştirip üst ve alt kısımlarına sos sürdüğünüz balıkları yağlı kağıtlar üzerine alın. Paket şeklinde sarın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Sonrasında yağlı kağıtları açıp kızarması için 20 dakika daha pişirdiğiniz balıkları sıcak olarak servis edin.
Alabalık tarifinin püf noktası nedir?
Balıkların daha lezzetli olması için temizlenen balıkların suyunu iyice süzdürün. Balıkları fansız programda daha uzun sürede pişirerek balık etlerinin marinasyonla daha lezzetli olmasını sağlarsınız.
Alabalık tarifi için servis önerisi
Dilerseniz pişen balığın üzerine bir parça tereyağı ekleyerek sunum aşamasında eritebilir ve sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.