Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye

Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye tarifi: Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kurabiye için:

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı (2 parmak eksik) sıvı yağ
  • 1/2 paket tereyağı ya da margarin
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tutam susam
  • 1 tutam çörek otu

Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Yoğurma kabında un hariç diğer malzemeleri koyup karıştırıyoruz. Unu yavaş yavaş kontrollü ekleyip yoğuruyoruz. Hamurumuz çok yumuşak veya çok katı olmayacak unun markasına göre değişebilir.
  • Elimizle ceviz büyüklüğü kadar hamur alıp şekil veriyoruz.
  • Yumurtasını sürüp çörek otu atıyoruz. Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerileri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. 35-40 adet çıkıyor. Deneyenlere afiyet olsun, bana da fotoğraf atarsanız sevinirim.

Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Hamur kulak memesi kıvamında olmalı. Ne çok sert ne çok yumuşak. Unu kontrollü ekleyelim. Soğuyunca servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025