Acem Pilavı Tarifi
Acem Pilavı tarifi: Acem Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Acem Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Acem Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram kuşbaşı dana eti
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Acem Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle etlerimizi yıkayıp doğruyoruz ve haşlıyoruz. Haşlanmış et suyunu pilav için kullanalım.
- Pirincimizi yıkayıp bir saat suda bekletelim.
- Havuçlarımızı ve soğanlarımızı ince şerit halinde doğrayalım.
- Bir tencereye sıvı yağımızı ekleyelim. Sırasıyla önce havuçları sonra soğanları ilave edip bir miktar kavuralım.
- Pirincimizi ilave edip baharatımızı, tuzu ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyelim. Karıştırıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pilavımızı pişirelim.
- Altını kapatalım. Etlerimizi bir miktar sıvı yağ biraz karabiber ve tuzla 5-10 dakika kavurup pilavımızın üzerine ilave edelim.