Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Acem Pilavı Tarifi

Acem Pilavı

Acem Pilavı Tarifi

Acem Pilavı tarifi: Acem Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Acem Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Acem Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram kuşbaşı dana eti
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Acem Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle etlerimizi yıkayıp doğruyoruz ve haşlıyoruz. Haşlanmış et suyunu pilav için kullanalım.
  • Pirincimizi yıkayıp bir saat suda bekletelim.
  • Havuçlarımızı ve soğanlarımızı ince şerit halinde doğrayalım.
  • Bir tencereye sıvı yağımızı ekleyelim. Sırasıyla önce havuçları sonra soğanları ilave edip bir miktar kavuralım.
  • Pirincimizi ilave edip baharatımızı, tuzu ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyelim. Karıştırıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pilavımızı pişirelim.
  • Altını kapatalım.  Etlerimizi bir miktar sıvı yağ biraz karabiber ve tuzla 5-10 dakika kavurup pilavımızın üzerine ilave edelim.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025